Diana Arkeveld - Instructeur en eigenaar

Diana Arkeveld (1984) is de drijvende kracht achter Praktijkspeuren in Twente en Neusspel Nederland.

Meer over Diana

Sinds 2009 is Diana actief als instructeur in de hondenwereld, eerst naast haar baan als verpleegkundige en later fulltime als instructeur praktijkspeuren en kynologisch instructeur. Per 1 januari 2012 is haar hondenschool in Zoetermeer (Zuid-Holland)  “Hondencentrum Natuurlijk” overgenomen door Mariska van Bemmel. Diana is halverwege 2012 verhuisd naar Enschede waar zij verder is gegaan onder de naam Hondenschool Enjoy waar Praktijkspeuren in Twente onder valt.
In 2012 heeft Diana Neusspel® ontwikkeld. Inmiddels is Neusspel uitgegroeid tot een succesvolle concept met eigen instructeurs door het hele land. Natuurlijk kun je Neusspel ook nog steeds bij Diana volgen in Twente.

over_ons_klein

Instructeur praktijkspeuren

Diana heeft haar opleiding gevolgd bij de grondlegger van het praktijkspeuren in Nederland: Cor Oldenburg van de Speurhondeninstructieschool  (SIS). Sinds 2009 heeft Diana ruime ervaring in het lesgeven in praktijkspeuren, haar praktijkervaring heeft zij opgedaan bij de SIS en haar eigen hondenscholen. Daarnaast geeft Diana geregeld workshops voor diverse (Martin Gaus) hondenscholen en rasvereningen. In 2012 heeft Diana Neusspel®  ontwikkeld, een prachtig concept wat elke huishond in staat stelt zijn neus te gaan gebruiken op een super leuke manier in en rondom zijn eigen huis.

Naast instructeur praktijkspeuren is Diana kynologisch instructeur, treibbal instructeur en heeft zij in april 2011 haar diploma instructeur Roedelmethode® behaald. Diana is gespecialiseerd in het lesgeven van Praktijkspeuren en Neusspel aan huishonden en hun eigenaren, dit zijn op dit moment ook de lessen die zij geeft. Diana houdt haar kennis up to date door regelmatig scholingen, workshops en lezingen te volgen en staat in nauw contact met collega's uit het vak.